Volledig scherm
De Belgische Hao Hao onderging kunstmatige inseminatie. © REUTERS

Belgische panda Hao Hao tweemaal geïnsemineerd

De Belgische panda Hao Hao heeft de afgelopen dagen twee keer kunstmatige inseminatie ondergaan. Dat heeft het dierenpark Pairi Daiza in Cambron-Casteau vrijdagochtend bekendgemaakt.

Quote

Hao Hao heeft een succesvol­le periode van loopsheid achter de rug

Woordvoerder dierentuin Pairi Daiza

Het dierenpark riep deze week de hulp in van Chinees pandaexpert Li Desheng. De zesjarige vrouwtjespanda Hao Hao was loops, en de expert moest haar helpen te paren. Veel tijd was er niet, omdat een pandavrouwtje maar één tot drie dagen per jaar vruchtbaar is.

,,Hao Hao heeft een succesvolle periode van loopsheid achter de rug", klonk het op de persconferentie. De afgelopen dagen werden twee pogingen gedaan om de panda kunstmatig te bevruchten. Om te weten of ze zwanger is, is het nog minstens twee maanden wachten.

Het ligt niet alleen aan de korte vruchtbaarheidsperiode van pandavrouwtjes dat het niet zo lukt met bevruchting. Minder dan tien procent van de mannetjes neemt de moeite om te paren. Hierdoor raakt amper één op de drie vrouwtjes in gevangenschap op natuurlijke wijze zwanger. ,,Pandaberen tonen in gevangenschap niet veel instincten, en al helemaal weinig seksuele driften'', weet staatspersbureau Xinhua.

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.