Volledig scherm
© afp

Britten willen rechte croissant

Een grote Britse supermarktketen verkoopt in het vervolg alleen nog maar croissants die recht zijn. Volgens Tesco vinden de Britten het onhandig om op het Franse maanvormige broodje beleg te smeren.

Het afschaffen van de gekrulde croissant verbijstert de Fransen, zo schrijft de Franse krant 20 minutes, die zich afvraagt of dit een voorproefje is op de Brexit. De timing is opmerkelijk, aldus Britse media, die het een culinaire afwijzing vinden van de overburen. Premier David Cameron maakt zich deze dagen sterk voor een Europese uitzonderingspositie voor de Britten.

De Britten zijn zich van geen kwaad bewust. De inkoper van de supermarktketen zegt dat het lastig is om op de gekromde croissantpuntjes beleg te smeren. 'Met de halve maanvormige croissant is er meer gepriegel', aldus Harry Jones van Tesco in The Guardian. 'Veel mensen hebben wel drie pogingen nodig voor een perfecte dekking, waardoor het gevaar op plakkende vingers en tafels toeneemt.' 75 procent van de klanten wil af van de kromming en daarom wordt er vanaf nu alleen nog maar een recht broodje verkocht.

Een culturele misser, aldus de Fransen, die menen dat je een croissant niet als een broodje moet beleggen maar er stukjes moet afscheuren. Andere Britse supermarkten blijven bij de kromme croissants en geven ook een eettip: beleg je broodje niet met jam, maar dip de punten gewoon in de pot.  

  1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

    Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

    Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
  2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

    Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

    Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.