Volledig scherm
© Shutterstock

Broertjes (6 en 4) in pyjama op straat aan lot overgelaten: ‘We hoeven ze niet meer’

Een Frans echtpaar uit Tierasse, dat vorig jaar hun zoontjes op straat aan hun lot overliet, is veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De jongetjes van 6 en 4 werden in hun pyjama achtergelaten in de regen. Toen de kereltjes werden gevonden, vertelden hun ouders dat ze hen ‘niet meer wilden’, meldt nieuwszender BFM-TV.

Het voorval speelde zich begin vorig jaar af, toen het echtpaar in scheiding lag en samen afspraken maakte over het co-ouderschap. Geen van beiden bleek echter de zorg voor hun kroost op zich te willen nemen. Op enig moment zette de vader, een dertiger, de kinderen af bij hun moeder en vertrok voor zij hem kon tegenhouden. De moeder probeerde de jongetjes in de loop van de dag terug te brengen naar hun vader, maar die gaf niet thuis.

Moederlief besloot daarop beide ventjes in hun pyjama voor het huis van vader, nabij de Belgische grens, achter te laten. Het oudste kind rende in de regen nog achter moeders auto aan, weet de lokale krant L’Union. Een zorgzame buurman trok zich het lot van de broertjes aan en bood hen onderdak, terwijl hij de politie belde. Toen die telefonisch contact zocht met de moeder vertelde die dat zowel zij als haar man hun kroost ‘niet meer wilde’.

Meer te doen

Volgens de advocaat die namens de kinderen optrad, heeft de moeder meer te doen dan voor haar kinderen zorgen. ,,Ze werkt en haar situatie laat het niet toe om de kinderen onder goede omstandigheden op te vangen’’, klinkt het. Ook de vader staat niet te springen. ,,Om er zeker van te zijn dat hij niet voor ze hoeft te zorgen, heeft hij tegen de sociale dienst gezegd dat hij elk moment gewelddadig zou kunnen worden.’’ En dus werden de kinderen heen en weer geslingerd.

Naast de straf voor beide ouders moet de vader op eigen kosten ook een cursus volgen over de verantwoordelijkheden van het ouderschap. Ook moet hij 3000 euro overmaken naar ieder van zijn kinderen. Moeder kreeg een soortgelijke ‘boete’ opgelegd. Zij moet 2000 euro op de bankrekening van haar beide zoontjes storten. De knaapjes zijn ondergebracht bij een pleeggezin, waar vader en moeder ze elke maand een uurtje mogen bezoeken.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.