Olivier van Tetterode met zijn dochter Luna Laila bij het beeld van Paaseiland in 2019. Het beeld is in 1962 gebruikt voor een 1 aprilgrap, bedacht door Edo van Tetterode, de vader van Olivier en de opa van Luna Laila.
Volledig scherm
Olivier van Tetterode met zijn dochter Luna Laila bij het beeld van Paaseiland in 2019. Het beeld is in 1962 gebruikt voor een 1 aprilgrap, bedacht door Edo van Tetterode, de vader van Olivier en de opa van Luna Laila. © Dingena Mol

‘De beste’ 1 aprilgrap is deze week 60 jaar oud. Of ken jij een betere?

OPROEPVrijdag is het weer 1 april. Al jarenlang is dit een dag vol grappen in Nederland en daarbuiten. De moeder aller 1 aprilgrappen is deze week exact 60 jaar oud. In 1962 was Nederland in rep en roer omdat er een beeld van Paaseiland aangespoeld zou zijn in Zandvoort. Het bleek een grap van beeldhouwer Edo van Tetterode. Is dit de beste Nederlandse 1 aprilgrap? Wij zijn benieuwd naar jouw favoriet. 

1 reactie

  • Awjc De vries

    1 jaar geleden
    "Praten met de Maan". In het ED stond vlak voor 1 April een artikel dat bij snoeiwerkzaamheden in het Stadswandelpark achter het Radiomonument een deurtje was ontdekt en na lang speuren had men de sleutel weten te vinden. Achter dat deurtje zou een radiozendinstallatie zitten waar, via het radiomonument, een signaal naar de maan gezonden kon worden die dan met een vertraging weer ontvangen kon worden. Wij stonden daar 's avond, zoals vele, te wachten maar het was 'n 1 April grap.