Volledig scherm
Ozzie en zijn maaltijd © Facebook Murphy & Co Vets Practice

Dierenarts laat hond voor 150 euro braken om 180 euro uit zijn maag te krijgen

De Welshe baasjes van een labradoodle die voor omgerekend ruim 180 euro aan bankbiljetten opvrat, hebben 150 euro aan een dierenarts moeten betalen om het geld weer uit zijn maag te krijgen. De eigenaars van de 9 jaar oude Ozzie kunnen er nog steeds niet over uit dat hun hond zo'n dure maaltijd opat. En de rekening vinden ze absurd hoog. ,,De dokter heeft bij arme Ozzie alleen een overgeefprikkel opgewekt.’’

Het incident vond eergisteren plaats in de plaats Llanduno in Wales. De baasjes, Neil (66) en zijn echtgenote Judith (64) Wright, waren niet thuis toen een buurman een enveloppe met papiergeld door de brievenbus naar binnen gooide. Eenmaal op de deurmat, besloot een kennelijk hongerige Ozzie het geld te verslinden en op te eten. ,,Toen we thuiskwamen, lag ons hele huis vol met stukjes geld’’, vertelden ze vandaag aan Britse media.

De Wrights besloten het deel van het geld (dat ze nog tegoed hadden van de buren) te tellen dat nog onaangetast op de grond lag. ,,Dat bleek in totaal bijna 340 euro, dus we wisten zeker dat Ozzie 180 euro in zijn maag moest hebben. Omdat we gezondheidsproblemen bij hem vreesden, hebben we hem naar de dierenarts gebracht. Daar lukte het om de geldfragmentjes, inclusief een paperclip en een plastic bewaarzakje, weer tevoorschijn te halen.’’

Volgens de dierenarts is de rekening van 150 euro normaal, ook al heeft hij alleen maar met een stokje achterin de keel van de viervoeter gekieteld om het dier te laten braken. Het echtpaar heeft inmiddels een andere brievenbus besteld en gaat proberen een deel van het versnipperde geld terug te krijgen via een Engelse bank.

Mocht dat niet lukken, dan nemen ze daar genoegen mee. ,,De gezondheid van onze Ozzie, die we al als pup kregen, is belangrijker dan geld’’, aldus het stel. Of de Wrights hun labradoodle bij de betreffende kliniek blijven brengen, weten ze nog niet.

  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.