Volledig scherm
© Shutterstock

Donderdag Valentijnsdag: zeg het met een... kakkerlak!

Donderdag is het Valentijnsdag. Maar vergeet rozen, chocolade, parfum of een romantisch diner voor twee voor je geliefde. Een dierentuin in Texas stelt vrijgezellen voor om een kakkerlak te vernoemen naar een ex-liefje. De vieze beestjes zullen dan op Valentijnsdag als voedsel worden opgediend aan de stokstaartjes in de dierentuin van El Paso.

De dierentuin richt zich met de actie op eenzame en rancuneuze singles, die geen al te beste herinneringen hebben aan hun ex. Wanneer de stokstaartjes de insecten op Valentijnsdag lekker oppeuzelen, zal dat live te volgen zijn via de website en Facebookpagina van de dierentuin.

Volgens de medewerkers van de dierentuin in El Paso gaat het om sissende kakkerlakken uit Madagaskar. ,,Dat is een zeer grote soort’’, aldus Sarah Murphy van de dierentuin. ,,We kweken die hier om als voedsel te dienen voor de andere dieren. En ze sissen echt.’’

Volledig scherm
De stokstaarten in de dierentuin van El Paso hopen zich op Valentijnsdag tegoed te kunnen doen aan een lekker maaltje kakkerlakken. © Shutterstock

Nergens in Nederland worden verhoudingsgewijs zoveel valentijnskaarten bezorgd als in Montfoort, zo blijkt uit een onderzoek. Het AD ging op zoek naar het geheim van het stadje. Bekijk hier de video:

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.