Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

videoDe schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.

Volgens Argentijnse media gaat het om een ‘wrede publiciteitsstunt’ van Castillo die eigenaar is van kledingmerk Etiqueta Negra (Black Label). De man, getrouwd met model Lara Bernasconi (40), houdt er een superdeluxe levensstijl op na met kostbare sportwagens en dure tripjes. Het stel heeft twee jonge kinderen en meerdere huizen zoals een riant optrekje in de republiek Uruguay ten oosten van Argentinië. En daar werd het beest naar beneden gegooid. 

Castillo is zich van geen kwaad bewust, zo schreef hij in een inmiddels verwijderd Instagrambericht. ‘De heftige video die in omloop is op sociale media toont een agressieve, vandalistische daad waarvan mijn familie en ik het slachtoffer zijn geworden’. De man stelt dat hij en zijn vrouw in het huis waren en daar werden opgeschrikt door een hard geluid in de tuin. ‘Toen we gingen kijken wat het was, zagen we de walgelijke actie die ons erg van streek maakte. Een erg zieke grap’. En: ‘We keuren dit af en proberen zo snel mogelijk te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is’. 

Of het dier, voordat het naar beneden viel, al dood was is niet helemaal duidelijk. Als dat niet het geval was, is het vrijwel zeker door de enorme klap op het water gestorven. Opvallend genoeg meldde Castello's vrouw Lara Bernasconi op sociale media dat het niet om een varken ging maar om een schaap. In het viraal gaande, ietwat onscherpe filmpje is volgens velen toch echt een varken te zien. Bernasconi ontkent, net als haar man, iets met het incident te maken te hebben. ‘We weten van niets’, schrijft ze als iemand haar en haar man beschuldigt van ‘extreme dierenmishandeling’.

Of het echtpaar aangifte heeft gedaan bij de politie, is onbekend. Volgens Argentijnse media zouden Castello en Bernasconi er hoe dan ook werk van willen maken. In de video is overigens te zien dat de beelden zeer waarschijnlijk uit een huis zijn gefilmd. De zakenman benadrukt echter dat híj het filmpje niet heeft gemaakt.   

Het dier werd vanuit een helikopter in het zwembad gegooid.
Volledig scherm
Het dier werd vanuit een helikopter in het zwembad gegooid. © Twitter
 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.