Volledig scherm
Eric Ramírez, voor hij zijn tong grijs verfde en liet splitsen. © Screenshot/YouTube

Eric (22) liet neus en oren amputeren om op een schedel te lijken

Het is de droom van de 22-jarige Eric Ramírez om eruit te zien als een schedel. De tattoo-artiest uit Colombia laat al twee jaar aan zijn uiterlijk sleutelen en koos er onder andere voor om een deel van zijn neus af te snijden, zijn oren te amputeren en zijn gelaat te tatoeëren. Daar stopt het niet. 

Eric Yeiner Hincapié Ramírez, ook wel bekend onder de naam ‘Kalaca Skull’, zegt dat zijn obsessie dateert uit zijn jeugd. Als kind al was hij gefascineerd door alles wat met schedels te maken had. Het duurde echter tot na de dood van zijn moeder - die geen voorstander was van de extreme lichaamsversieringen - voor hij het zijn missie maakte om zelf als doodshoofd door het leven te gaan.

Om zijn 'droom' waar te maken, onderging Eric al de meest vergaande ingrepen. Zo staat hij vol met tatoeages: hij liet onder andere donkere kringen aanbrengen rond zijn ogen en tekende 'tanden' op zijn wangen. Daarnaast koos hij ervoor om zijn tong tatoeëren met grijsblauwe inkt en in tweeën te splitsen. Tot slot liet hij het onderste deel van zijn neus en het grootste deel van beide oren amputeren. Hij was de eerste in Colombia die vrijwillig delen van de neus en oren liet afsnijden, wat hem veel media-aandacht opleverde.

Toch is Eric van mening dat de veranderingen die hij aan zijn lichaam aanbrengt een puur persoonlijke zaak zijn. ,,Het is alsof je een vrouw beoordeelt omdat ze borst- of bilimplantaten laat inbrengen”, aldus de artiest. ,,Lichaamsaanpassingen zijn een persoonlijke beslissing en mogen niet beoordeeld worden", vertelt hij aan lokale krant Rio Noticias.

Normaal persoon

Eric geeft toe dat hij ook heel wat commentaar krijgt wanneer hij over straat loopt. Desondanks wil hij nog verschillende ingrepen ondergaan om de look van schedel compleet te maken. Hij voegt daaraan toe dat hij ondanks alles vanbinnen nog dezelfde persoon is gebleven. ,,Ik ben een normaal persoon die er gewoon heel wat anders uitziet dan meeste andere mensen. Ik voel me goed zoals ik ben", klinkt het.

Lees ook: Tatoeage een jobstopper? In Amerika niet meer

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.