Volledig scherm
Geen geschikte 'terug naar school'-special, vonden consumenten. Walmart was het daarmee eens. © Twitter

Excuses van Walmart voor wapens als 'terug naar school'-artikel

De Amerikaanse supermarktreus Walmart heeft excuses aangeboden voor een opstelling in een van de vestigingen, die vuurwapens promootte als 'back-to-school' producten. Woensdag ging een foto viral, met daarop een grote glazen met geweren gevulde vitrinekast waarboven de tekst ,,wees de held van je schooljaar" was geplaatst.

Tegenover CNN zei een woordvoerder van Walmart de opmerkelijke promotie te veroordelen. ,,We zijn hier niet blij mee en we zijn aan het onderzoeken welke vestiging van ons hier verantwoordelijk voor is, zodat we de tekst kunnen verwijderen van de wapenkast", aldus de woordvoerder. Via sociale media reageerde Walmart ook op de foto's. De supermarktketen noemde de display op Twitter onder meer 'echt verschrikkelijk" en 'afschuwelijk' in reacties op twitterberichten van boze mensen.

Het is niet de eerste keer dat Walmart in het nieuws komt met ongelukkig gekozen marketingstrategieën. In september plaatste een vestiging in Panama City Beach dozen cola op elkaar die het World Trade Center moesten voorstellen, ter nagedachtenis van de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. In 2014 bood Walmart zijn excuses aan voor het verkopen van een 'dik meisje'-kostuum voor Halloween.

  1. Oudste schildpad ter wereld heeft per ongeluk al 26 jaar homorelatie

    Oudste schildpad ter wereld heeft per ongeluk al 26 jaar homorelatie

    Een dierenarts heeft bij toeval ontdekt dat Jonathan - met een leeftijd van 186 jaar 's werelds oudste schildpad - zonder het te beseffen al ruim 26 jaar een homoseksuele relatie heeft met een soortgenoot. Het op Sint-Helena levende dier kreeg in 1991 een vrouwelijke metgezel, omdat het begon te vereenzamen. Hij bouwde vervolgens een fysieke relatie op met Frederica, maar uit onderzoek blijkt dat zij toch echt een Frederic is.