Volledig scherm
Arbab Khizer Hayat. © YouTube

Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”

Hayat - zelf 1,98 meter - is in zijn vaderland en ook daarbuiten een beroemdheid die vanwege zijn gigantische omvang de ‘hulk van Pakistan’ wordt genoemd. De vriendelijke gewichtheffer geniet van zijn populariteit, maar zijn familie begint zich zo langzamerhand toch wat zorgen over hem te maken, zo meldt de Britse tabloid Daily Mail op basis van een interview dat hij gaf aan Pakistaanse media. De man zou depressief beginnen te worden omdat een geschikte levenspartner zich nog steeds niet heeft aangediend. Hij ambieert een vrouw uit Pakistan of desnoods een potentiële bruid die over de grens woont en bij hem wil intrekken. 

Volgens de gewichtheffer, die erg blij is met zijn imposante uiterlijk, mankeert hij niets. ,,Ik ben superfit en heb geen gezondheidsproblemen. Alles functioneert.” Of dat de waarheid is, is onduidelijk. Zeker is wel dat de man een vrij opvallend dieet heeft. Zo eet hij als ontbijt maar liefst 36 eieren en in totaal 10.000 calorieën per dag. Een gemiddelde man heeft genoeg aan een vijfde daarvan. Verder verorbert vrijgezel Hayat dagelijks drie kilo vlees, de hele dag door schalen met rijst en brood en dat alles spoelt hij met het grootste gemak weg met minimaal vijf liter volle melk. 

Teleurstellen

Over aandacht heeft hij niet te klagen, meldt de reusachtige Hayat. ,,De vrouwen zien mij echt wel zitten, maar keer op keer moet ik ze teleurstellen. Ik wil ze gewoon geen pijn doen.” Dat laatste gebeurde de afgelopen zeven jaar regelmatig. ,,Mijn schuld, maar ook een beetje van de tegenpartij. Al mijn liefdes hadden een te gemiddeld gewicht. Daardoor ontstonden tijdens de seks onoverkomelijke, niet nader te benoemen problemen.” 

Hayat, die volgens eigen zeggen de grootste en sterkste man van Pakistan is, benadrukt in zijn zoektocht naar een vrouw geen concessies te willen doen. Afvallen is hij dan ook niet van plan. Zijn ouders hebben hem dat geadviseerd, maar de imposante gewichtheffer houdt voet bij stuk.,,Mijn vader en moeder willen dolgraag opa en oma worden. Dat gun ik ze van harte, maar ik wil wel mezelf blijven.”

Hij hoopt binnenkort de vrouw van zijn dromen te vinden. ,,Een lekker fors type dat iets kleiner mag zijn dan ik. Want we moeten als stel niet te veel opvallen door grote contrasten”, aldus Hayat die met het grootste gemak tractoren kan trekken en auto's kan optillen.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.