Volledig scherm
Tiffany Mitchell vertelt uitgebreid over haar motorongeluk. © Instagram/Tifforelie

Influencer onder vuur door ‘mooie foto’s’ van haar motorongeluk

De Amerikaanse lifestyle-blogger Tiffany Mitchell wordt beticht van het ensceneren van een motorongeluk voor een fotoshoot. De influencer zelf ontkent, maar wordt desondanks bedolven onder de negatieve reacties.

Tiffany Mitchell, die op Instagram meer dan 211.000 volgers heeft, deelde drie weken geleden foto’s van zichzelf vlak voor en net na een motorongeluk. Een bevriende fotograaf had de foto’s gemaakt; zij reed naast haar en was haar aan het fotograferen, óók toen ze op de grond belandde. Op de ene foto is te zien hoe iemand anders haar helpt, op de andere ligt ze op de grond met vrij prominent een flesje mineraalwater in beeld, met het merk goed zichtbaar. 

Bij het inmiddels verwijderde bericht legde Mitchell uitgebreid uit wat er was gebeurd. Het was ‘onwerkelijk’, vreemden hielpen haar opstaan en ze werd gecontroleerd door ambulancepersoneel. Daarna brachten de mensen die haar hadden geholpen haar naar huis en ze maakten er nog een gezellige avond van. Ook schreef ze dat ze drie jaar geleden een partner was verloren in een motorongeluk, dus ze was erg onder de indruk van wat haar was overkomen. ,,Ik rust en mijn arm moet herstellen, en @ianwhitetattoos moet misschien mijn bloementattoo bijwerken, maar ik voel me al beter", schreef ze. 

Lees verder onder de foto's

Volledig scherm
Tiffany Mitchell was betrokken bij een ongeval. © Instagram/Tifforelie
Volledig scherm
Een flesje mineraalwater prominent in beeld © Instagram/Tifforelie
Volledig scherm
Mitchell noemt haar tatoeëerder in het bericht. © Instagram/Tifforelie

In eerste instantie kreeg ze Mitchell veel beterschapswensen van haar volgers, maar later kwam de kritiek op gang. Waarom zou je doorgaan met fotograferen als een vriendin een ongeluk krijgt? En waarom zou je die vervolgens delen? ,,Het zal vast ontzettend eng geweest zijn en ik ben blij dat je oké bent, maar als mijn vriendin zou blijven fotografen terwijl ik bijna buiten bewustzijn op de straat lig, zou ik woest zijn. Ik hou van jouw foto's maar het is een beetje raar om deze te delen", schrijft iemand volgens Buzzfeed. Een ander: ,,Waarom reageren mensen hierop alsof het volkomen normaal is?”

Steeds meer mensen zetten vraagtekens bij de post. Die fles mineraalwater, was dat soms een sponsormomentje? Anderen betichten de influencer zelfs van het opzettelijk poseren voor de fotograaf. Gisteren sloeg Mitchell terug. ,,Niets hiervan is in scène gezet. Ik ben verdrietig dat mensen het zo zien, het is echt niet zo", reageert ze. ,,Ik wist niet dat ze die foto's nam, maar ik was achteraf dankbaar dat ze zo'n intens moment heeft vastgelegd.” 

Ook is er volgens haar geen sprake van een sponsordeal met het waterbedrijf. Smartwater heeft aan Buzzfeed laten weten dat zij geen partnerschap hebben met de influencer. ,,Ik zou nooit zo'n belangrijk en persoonlijk verhaal gebruiken voor een campagne. Ik heb alles gedaan met een goede intentie”, zegt Mitchell. ,,Het water is aan mij gegeven terwijl ik aan het bijkomen was.” 

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.