Kapsalon scheert honden en katten tot superknuffels

Een dierenkapsalon in Taiwan heeft een wel erg unieke specialiteit geïntroduceerd: honden en katten krijgen er met behulp van ingenieuze scheer- en knipkunsten het uiterlijk van superknuffels zoals teddyberen, dino's of desnoods Hello Kitty.

De ontwerpen van de salon worden bedacht door hondentrimster Lee Mei-chen en uitbaatster Ou Shih-jou. De 30-jarige Lee, een voormalige kapster, ging zes jaar geleden aan het werk als trimster omdat ze het werken met mensen zo langzamerhand een beetje zat was geworden.

Elk dier krijgt volgens Lee een ontwerp op maat. ,,Omdat we geen kleuringen van de vacht doen, proberen we een stijl te vinden die past bij het uiterlijk van het dier en dan bedenken we een design. Uiteraard denkt iedereen dat Hello Kitty wit en een leeuw donkerbruin zijn. Op basis van dat concept proberen we een ontwerp te bedenken."

QQ 次氯酸大美容 無嘴貓

QQ 次氯酸大美容 無嘴貓

Stegosauruskat

Volgens uitbaatster Ou kwam het idee voor de 'stegosaurus' van een van hun klanten die eens wat anders wilde voor haar kat. ,,Als een kat boos wordt, gaat het haar op de rug rechtstaan. Dat inspireerde ons tot het 'stegosaurus-ontwerp'. Het laat de kat eruit zien als een kleine dinosaurus. De eigenaars waren tevreden toen ze achteraf terugkwamen om te kijken, ze vonden het best creatief.''

米米小恐龍

米米小恐龍

De salon opende in september de deuren, maar heeft inmiddels al veel vaste klanten. ,,Ik denk dat hun techniek geweldig is", zegt Kuo Yu-lan, een tevreden baasje. ,,Ik heb nooit eerder zoiets gezien. Ik vind hen echt geweldig. Als we de dieren mee naar buiten nemen, denken mensen dat het fantastisch en magisch is. Iedereen wil een foto nemen en kijken met welke stijlen de dieren nu weer rondlopen.''

Meer foto's zien van kunstig geschoren honden en katten? Kijk dan hier!

寶妹 米妮 ❤️

寶妹 米妮 ❤️

O ma ma 口腔護理 會飛的❤️

O ma ma 口腔護理 會飛的❤️

  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.