Kolossale Knickers bewijst: formaat doet er wel degelijk koe... eh, toe

videoGroot, groter... grootst. Wie zegt dat formaat er niet toedoet, moet eens goed kijken naar de afmetingen van os Knickers. Deze Australische gigant steekt met kop en schouder boven de massa uit. Het dier is met een schofthoogte van 1 meter 94 zo fors, dat het slachthuis hem niet wil hebben. 

De eerste reactie bij het zien van foto's van de zwart-wit-gevlekte Knickers is er een van ongeloof: dat moet gephotoshopt zijn! Maar aan de beelden van de gecastreerde stier is niet gerommeld. Volgens Australische media is Knickers met zijn rijzige verschijning en een gewicht van 1400 kilo de grootste van het land. 

Zijn voorkomen betekende ook de redding van de reusachtige tegenvoeter. Waar Knickers’ soortgenoten doorgaans na een aantal jaar als hamburger of vette steak op de barbecue belanden, wil geen abattoir de kolos hebben. De inmiddels 7-jarige os, goed voor minstens 4000 burgers, past simpelweg niet in de veewagen, weet ABC News Australia.

Lees verder onder de foto

Knickers valt nogal uit de toon tussen zijn krap bemeten soortgenoten.
Volledig scherm
Knickers valt nogal uit de toon tussen zijn krap bemeten soortgenoten. © AP

‘Hij had geluk’

Was het wel gelukt om hem bij het slachthuis te krijgen, dan nog was het schier onmogelijk geweest Knickers tot hapklare stukken te verwerken. Het transportsysteem in de slachterij had het gewicht - vergelijkbaar met een modale personenauto - niet kunnen torsen. ,,Hij had geluk en bleef achter’’, zegt eigenaar Geoff Pearson.

En dus mag de Holstein-Friesian, een Amerikaans runderras dat ook veel in Nederland wordt gehouden, zijn dagen slijten tussen de waarschijnlijk minder gelukkige koeien. Zij het zonder teelballen, want die gingen eraf. Juist de castratie van Knickers heeft er, wegens een verandering in zijn hormoonhuishouding, voor gezorgd dat hij zo groot is geworden.

Lees verder onder de foto

Als Knickers aan de wandel gaat, volgen honderden koeien hem op de voet.
Volledig scherm
Als Knickers aan de wandel gaat, volgen honderden koeien hem op de voet. © AP

Niet de grootste

Op de boerderij van Pearson in Lake Preston, ten zuidwesten van Perth, steekt Knickers letterlijk met kop en schouders boven de rest uit. Tussen de overige krap bemeten bruine runderen valt hij behoorlijk uit de toon. Zozeer zelfs dat hij, zeker in Australië, een ware internetsensatie is geworden. Toch is Knickers niet het grootste rund ter wereld.

Die is te vinden in Italië en meet 2 meter 2. Tijdens een show in Rome tikte een os luisterend naar de naam Bellino, dat zoveel als ‘knapperd’ betekent, ruim de tweehonderd centimeter aan. Daarmee is de Italiaanse reus langer dan basketballegende Michael Jordan (1 meter 98) en haalde hij zelfs officieel het Guinness Wereldrecordboek. 

Knickers, dat vertaald ‘onderbroek’ betekent, dankt zijn naam aan een ander rund, de Brahmaanse os Bra oftewel ‘bustehouder’.  ,,We hadden al een bh en met hem erbij ook een onderbroek’’, lacht veehouder Pearson. Knickers heeft niet alleen online veel volgers, maar ook in de wei lopen ze met hem weg. ,,Zodra hij opstaat, lopen er honderden koeien achter hem aan. We weten precies wanneer Knickers aan de wandel is.’’

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.