Volledig scherm
Een van de als zebra beschilderde ezels. © Facebook Angel Tomás Herrera Peláez

Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.

Angel Tomás Herrera Peláez, maker van een poster met de foto's en een filmpje, geeft het pasgetrouwde koppel niet helemaal de schuld. Hij vermoedt dat de organisatie van het tuinfeest met Afrika-thema de feitelijke boosdoener is. ,,Ze zijn zonder na te denken volledig doorgeslagen en daar zijn die klunzig gedecoreerde ezels de dupe van geworden.” Hij vermoedt dat strandtenthouders in Cádiz, die elkaar al jaren hevig beconcurreren, werkelijk alles proberen om tevreden klanten aan zich te binden. ,,Maar dit kan echt niet.”

Zijn kritiek is inmiddels via Spaanse media beland bij dierenrechtenorganisaties in Spanje. Die spreken schande van de wantoestanden op het feest, maar onduidelijk is of ze al contact hadden met de betreffende strandtenthouder en het echtpaar. Het stel en de feestorganisator willen niet reageren, meldt de Spaanse radio- en tv-zender CanalSur.

Peláez vermoedt overigens dat de gemeente Cádiz wel vaker en zonder enige voorkennis toestemming geeft voor feesten met dieren als party-accessoire. ,,Ezels zijn er van nature helemaal niet om mensen te dienen, om ze te trainen of om ons te vermaken. Het belangrijkste is ze met liefde en respect te behandelen en ze in hun natuurlijke omgeving te laten.”

Volledig scherm
Een ezel. © Shutterstock
Volledig scherm
Een echte zebra. © Shutterstock
 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.