Volledig scherm
De recordhouder. © Guinness World Records

Man met meeste piercings in gezicht wil eigen record breken

Het Guinness World Records Book - een jaarlijkse publicatie van al dan niet opmerkelijke wereldrecords - heeft nieuwe foto's vrijgegeven van Axel Rosales: een jonge Argentijn die minstens 280 piercings in zijn gezicht heeft. De man is van plan zijn eigen record te breken met nog meer lichaamsversieringen in zijn gelaat. 

Rosales werd in 2012 voor de eerste keer vermeld in het Guinness World Records Book. Toen de organisatie hem in dat jaar ging controleren, had hij er iets minder dan het ronde getal 280. Daarop besloot de man, onder het toeziend oog van controleurs, er nog een paar bij te laten zetten. Inmiddels zou hij al meer dan driehonderd stalen en kunststof piercings in zijn gezicht hebben. Het recordboek wil hem binnenkort checken voor een nieuwe telling.

De actuele foto's van Rosales’ gezicht hebben gezorgd voor een stortvloed reacties. Sommigen vinden de extreme overdaad aan piercings mooi, maar het merendeel oordeelt minder positief op sociale media. ‘Afschuwelijk’, stelt iemand vast. Een ander: ‘Hoe wast deze man in vredesnaam zijn gezicht?’ Of: ‘Een duidelijk geval van moedwillige lichaamsverminking.’

  1. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.