Volledig scherm
Anthony Mancinelli in 2017, nog hard aan het werk. Hij overleed vorige week op 108-jarige leeftijd. © AP

Oudste kapper ter wereld overlijdt op 108-jarige leeftijd

Kapper Anthony Mancinelli is op 108-jarige leeftijd overleden in de plaats New Windsor, in de staat New York. De man stond vorig jaar in het Guinness Book of World Records als oudste knipper ter wereld. 

Hij begon op 8-jarige leeftijd met het opvegen van haar in de kapperszaak van zijn vader en knipte sinds 1923, toen hij twaalf jaar oud was. De middelbare school maakte hij niet af; hij was te druk met knippen. In 1930 opende hij zijn eigen kapperszaak. Veertig jaar later verkocht hij deze en ging hij aan de slag in salons van anderen.

Toen de kapper begon met werken, kostte een knipbeurt 25 cent. Kort voor zijn overlijden vroeg Mancinelli 19 dollar. Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger, verder knipte hij zijn hele leven lang tot aan zijn dood. De afgelopen weken ging dat Mancinelli steeds minder makkelijk af. De kapper nam rust en overleed kort daarop. 

Hij werd onlangs nog opgenomen in de eregalerij Barber Museum Hall of Fame in de staat Ohio. Sinds zijn 96ste werd hij erkend als oudste kapper ter wereld. Volgens zijn 82-jarige zoon Robert was Mancinelli enorm geliefd. Hij werd 82 jaar lang door zijn vader geknipt.