Volledig scherm
Wilfred Brons in actie bij de survival. © jan houwers

Pijnlijk! Sportvisser schakelt per ongeluk survivalatleet uit met vishaak

Survivalatleet Wilfred Brons uit Eibergen is op een bizarre manier uitgeschakeld bij de survival in Beltrum: door een vishaak van een sportvisser. Dat gebeurde op een van de hindernissen over riviertje de Slinge. Een pijnlijk verhaal. 

Vorig jaar kon de Eibergse survivalatleet Wilfred Brons niet meedoen vanwege een liesblessure. Dit jaar was de fanatieke sporter er helemaal klaar voor. Hij had er hard voor getraind. „Het ging super", vertelt hij. „Ik was goed op dreef. Normaal gesproken zit ik altijd bij de eerste tien. Dat zat er nu zeker weer in. Ik lag bij de beruchte hindernis De Bok over de De Slinge al op een vijfde of zesde plek. Terwijl ik minuten later gestart was.”

Scherps

Volledig scherm
Een haak van deze blinker zat vast in been van survivalatleet Wilfred Brons. © Wilfred Brons

Bij De Bok pakte hij de vierde baan van de hindernis. „Die was vrij. In de apenhang haakte er plotseling iets scherps in mijn been. Ik probeerde het eruit te krijgen, maar het lukte niet. Het bleek een blinker met weerhaken van een sportvisser te zijn. Die had waarschijnlijk afgelopen week de hengel uitgegooid, waarbij de vishaak in de hindernis verstrikt was geraakt. Dat had ‘ie niet aan de organisatie gemeld.”

De blinker bleek diep in het been van Brons te zitten. „Door de weerhaken kreeg ik 'm er zelf niet uit. Ook een arts in het publiek lukte het niet, omdat hij niet het goede ‘gereedschap’ bij zich had. De EHBO kon er ook niets mee. Ik moest naar de noodarts van de survival in Beltrum. Die heeft het been verdoofd en de haak eruit gehaald. Daarna moest ik naar het ziekenhuis in Winterswijk voor een tetanusprik. Ik had een centimeter diepe snee in mijn been.”

Bizar

Volledig scherm
De vishaak zat muurvast in het been van Wilfred Brons. © Wilfred Brons

Voor Wilfred was de survival over. Hij heeft nu, een paar dagen na de wedstrijd, nog steeds last van zijn pijnlijke been. „Ik kon moeilijk lopen. Maar ik denk dat ik met een paar dagen wel weer voorzichtig kan joggen.”

Voor de topatleet is het wel erg zuur dat hij op deze bizarre manier is uitgeschakeld. „De focus was goed, ik zat bij de kopgroep. Wellicht had er zelfs een podiumplek ingezeten. En dan zulke stomme pech! Gewoon jammer!” 

Balen

Aangifte heeft hij niet gedaan bij de politie. „Dat heeft geen zin. Ik schiet er niets mee op en de dader is toch niet te achterhalen.” Wel heeft hij een boodschap aan de sportvisser die zijn sportieve prestatie onderuit haalde. „Natuurlijk kan zoiets gebeuren. Maar meld het gewoon even bij de organisatie. Want ik baal hier echt gigantisch van.”

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”