Volledig scherm
Deze onderbroek is nu nog schoon, de vraag is hoe hij er over twee maanden uitziet. © Twitter

#Soilyourundies: begraaf je onderbroek en test of je tuin gezond is

Een bizarre trend komt vanuit Amerika onze kant op: om de bodem van je tuin te testen, kun je een onderbroek begraven. Aan de hand van hoe het ondergoed er twee maanden later uitziet, kun je de gezondheid van je grond bepalen. Dat schrijft tijdschrift Modern Farmer.

Het begraven ondergoed moet wel aan wat eisen voldoen, wil de test slagen: zo moet het gaan om honderd procent katoen, moet het broekje op zo'n 10 tot 15 centimeter diepte begraven worden en moet je ongeveer twee maanden wachten met het opgraven van de onderbroek.

Een gezonde bodem hoort allerlei soorten micro-organismen te bevatten. Dit kunnen bacteriën, schimmels, regenwormen en insecten zijn. Al deze organismen peuzelen maar al te graag jouw katoenen slipje op. Na twee maanden in gezonde grond zal er dan ook niet veel van de onderbroek overblijven, behalve de elastieken rand. 

Grondig wassen

Is de grond niet gezond, bijvoorbeeld door pesticide- of kunstmestgebruik, dan zal er weinig met de onderbroek gebeuren. Sterker nog: een keertje grondig wassen en je kunt hem waarschijnlijk gewoon weer in de kast leggen. 

Het fenomeen leidt voornamelijk op Twitter tot hilarische foto's van boeren die onder het mom van de hashtag #soilyourundies foto's plaatsen van het resultaat van hun experiment. 

Mike Sieve on Twitter

Wait a minute. Let me read the instructions again. @IFAO123 @blake_vince #soilyourundies

Pat Thornton on Twitter

soilyourundies UK is go! aka bury your budgie smugglers Britain. OSR after bio solids vs plough vs low disturbance/ish. See you in 8 weeks.

UARCD on Twitter

UARCD board research into soil biology, before and after pictures #soilyourundies

#soilyourundies hashtag on Twitter

See Tweets about #soilyourundies on Twitter. See what people are saying and join the conversation.

Mel Luymes on Twitter

soilyourundies goes on tour with @FarmFoodCareON Soil Health Roadshow! #GLASI #OMAFRASoilTeam

Claire Coombs 🍁 on Twitter

More underwear models at @OntarioSoilCrop soil and cover crop day @ONCoverCrops encouraging #soilyourundies @IFAO123

  1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
  2. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.