Uitzicht verpest: nieuwe flat staat centimeters naast oude

Een vrouw uit het Australische Perth voelt zich 'opgesloten in een betonnen grafkist' nu er slechts een paar centimeter van haar balkon een enorm nieuw complex wordt gebouwd. Daarmee komt er na 26 jaar woongeluk een einde aan het droomuitzicht van Hellen Barnaby. ,,Ik ben geen eigenaar van het uitzicht, maar ik woon nu in een tombe.''

Quote

Ik woon nu in een tombe

Hellen Barnaby

Barnaby wist dat er een andere flat zou komen, maar niet dat hij zó dichtbij zou staan. ,,Het breekt mijn hart'', zegt ze tegen Nine News.

Toen de Australische in 2012 hoorde dat ze voortaan uitkijkt op een grijze muur, tekende ze bezwaar aan bij de gemeente. Die zegt nu Barnaby's brief nergens meer te kunnen vinden. Inmiddels is het te laat om nog een klacht in te dienen; de muren staan er al.

In Perth werden de afgelopen jaren al vaker gebouwen uit de grond gestampt vlak naast andere panden. Talloze lokale bewoners protesteerden, maar tevergeefs. De gebouwen in de regio moeten dichtbij elkaar staan om ruimte te maken voor een nieuw treinstation. Wel belooft de gemeente voortaan 'rekening te houden met de gevoelens van bewoners'.

  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.