Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Verpleegster die marathon uitliep in uniform krijgt tóch record toegekend

De verpleegster die in haar werkkleding de marathon van Londen liep een wereldrecord te verbreken, wordt door het Guinness Book of Records uiteindelijk tóch erkend in haar poging. Ze wilde de snelste zijn die de marathon in een verpleegstersuniform rende. 

Jessica Anderson finishte 22 seconden sneller dan het oude record van 3 uur 8 minuten en 54 seconden, maar werd niet erkend omdat ze geen verpleegstersjurk, -schort en kapje droeg.

De vrouw was het daar niet mee eens en maakte dat kenbaar in de media, waar ze veel weerklank vond. Op sociale media werd al snel de actie #whatnurseswear (#watverplegersdragen) opgestart, waarbij verplegers en verpleegsters selfies posten in hun werkkleding: meestal een uniform bestaande uit een broek en een jasje of t-shirt.

Geschrokken van alle commotie liet het bedrijf Guinness World Record  weten de beslissing om Anderson het record niet toe te kennen, te heroverwegen. Vandaag liet het bedrijf weten dat Jessica Anderson toch de nieuwe recordhouder is geworden. ,,Onze richtlijnen voor het verpleegstersuniform waren ouderwets en bevestigden een stereotype. Daar bieden we onze excuses voor aan”, aldus een verklaring. ,,We hebben Jessica Anderson nu het record toegekend voor de snelste marathon in een verplegersuniform.”

Onrecht

De vrouw laat weten erg blij te zijn: ,,Voor mij ging dit verder dan het behalen van een wereldrecord. Ik heb bewust besloten om mijn echte uniform te dragen tijdens de race, wetende dat het niet zou tellen”, zegt ze. ,,Hoewel de kleding van verplegers onderling verschilt, is het wel zo dat ze ontworpen zijn voor vrouwen én mannen die op allerlei manieren voor mensen zorgen over de hele wereld. Ik zou mijn beroep onrecht hebben aangedaan als ik in een grappig verpleegsterskostuum zou hebben meegedaan.”

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.