Volledig scherm
Zorica Rebernik is dol op rood © REUTERS

Vrouw met obsessie voor rood wil bizarre levensstijl na haar dood doorzetten

Foto'sZorica Rebernik (67), een vrouw uit Bosnië, is geobsedeerd door de kleur rood’. Dat leidt tot een opmerkelijke levensstijl, die ze ook in het hiernamaals wil doorzetten.

Volledig scherm
Zorica in haar keuken © REUTERS

Zorica, een gepensioneerde lerares met roodgeverfd haar, woont samen met haar man Zoran in een rood huis in Tuzla, in het noordoosten van Bosnië en Herzegovina. Daar eten ze uit rode borden aan een rode tafel waar rode bloemen op staan en drinken ze uit rode glazen. Ook de stoelen zijn rood, net als de koelkast en de lakens op hun bed.

,,Toen ik 18 of 19 jaar was, voelde ik plots een sterke drang om mij in het rood te kleden’’, vertelt de vrouw. ,,Sindsdien draag ik altijd rood en moet alle decoratie in mijn huis rood zijn.’’

Lokale beroemdheid

Volledig scherm
Zorica op haar graf, dat ze nu al heeft laten maken © REUTERS

De vrouw zegt de kleur te associëren met kracht en macht. Haar opmerkelijke obsessie heeft van Zorica een lokale beroemdheid gemaakt in Tuzla. ,,Iedereen kent mij hier en biedt me voortdurend rode cadeautjes aan.’’ Iets wat niet rood is, zou ze nooit aannemen, zelfs niet als het enorm kostbaar zou zijn.

Ook als ze naar een begrafenis gaat, draagt ze rood. Het enige probleem is dat haar man het nooit opmerkt wanneer ze nieuwe kleren heeft. ,,Ik zie het verschil niet’’, zegt hij.

Omdat Zorica haar ‘rode’ levensstijl ook in het hiernamaals wil verderzetten, heeft de vrouw nu al, voor zichzelf en voor haar man, een graf laten maken in rode steen. Er hangen ook al foto’s op, in rode kadertjes.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.