Vrouw overleeft bizar ongeluk met kermisattractie

videoEen jonge vrouw is op miraculeuze aan de dood ontsnapt nadat ze in de Mexicaanse plaats Ciudad Juarez uit een draaiende kermisattractie viel. Op schokkende beelden, gefilmd door een omstander, is te zien dat het de eerste rondjes nog goed gaat. Maar als de veiligheidsbeugel openspringt op het moment dat het apparaat op zijn kop hangt, gaat het helemaal mis. 

De vrouw in kwestie probeert zich, nadat ze is losgekomen, nog vast te houden als de 360 graden roterende attractie met de naam The Pendulum doorgaat. Maar vermoedelijk door de grote krachten van de molen wordt ze toch van de superschommel geslingerd. Het platform geeft haar nog een extra duw waardoor ze over het hek rond de attractie valt. Daar wordt ze door geschrokken omstanders weer op de been geholpen. Volgens de jongste berichten in Mexicaanse media heeft de vrouw veel geluk gehad. Ze zou niks mankeren.

Na het ongeluk hebben lokale autoriteiten de vergunningen van alle attracties gecontroleerd. Daarbij bleek dat een groot aantal kermisexploitanten niet de goede papieren had. Vervolgens hebben inspecteurs alle attracties op mankementen gecheckt. Bij die inspectie bleek er met de veiligheidsvoorzieningen en constructies veel mis te zijn. Voor de zekerheid, en om de veiligheid van bezoekers te garanderen, is de complete kermis voor onbepaalde tijd gesloten. 

Volledig scherm
Het ging helemaal mis met The Pendulum. © Screenshot YouTube
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”