Tilly loves Derek the donkey. #donkey #donkeysanctuary #radcliffe #donkeys #radcliffedonkeysanctuary

8 Likes, 0 Comments - JT (@circekins) on Instagram: "Tilly loves Derek the donkey. #donkey #donkeysanctuary #radcliffe #donkeys #radcliffedonkeysanctuary"

Wat een enorme ezel! (en hij is nog niet uitgegroeid)

Zijn naam doet eerder een Duitse herder of een stoffige detectiveserie met dezelfde herkomst vermoeden. Niets zit er in dit geval verder af. Derrick is een ezel en eentje van formaat. Het dier steekt met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. Bovendien is hij nog niet uitgegroeid. Wat een ezel!

Volledig scherm
Nog een paar centimeter te gaan en Derrick heeft het wereldrecord 'in the pocket'. © Radcliffe Donkey Sanctuary

Tja, niet iedereen denkt bij het horen van zijn naam aan een ezel met een schofthoogte van bijna 1 meter 74. Maar wie Derrick naast de verzorgers van de Radcliffe Ezelopvang in Huttoft, in het Britse Lincolnshire, ziet staan, krijgt dat beeld niet snel uit het hoofd. Het vijfjarige hoefdier zit nog een inch, zo’n tweeënhalve centimeter, van een wereldrecord af.

Derrick werd geboren in het opvangcentrum en is een zogenaamde Amerikaanse mammoetezel, een kruising tussen ezels en paarden en bedoeld voor het zwaardere boerenwerk. Vrijwilliger Ross Clarke van de ezelopvang denkt dat Derrick goede kans maakt op de wereldtitel. Met zijn vijf levensjaren is het hoefdier namelijk nog jarenlang niet uitgegroeid.

Nog jarenlang groeien

Volledig scherm
Derrick is een grote vriendelijke reus die ronddartelt als een hondje. © Radcliffe Donkey Sanctuary

,,Eind mei wordt hij zes en er zitten nog wel een paar jaar groei in hem’’, vertelt Ross. ,,Hij is nu al zo groot, dat andere ezels onder hem door kunnen lopen zonder het te merken.’’ Overigens heeft Derrick zijn formaat niet van een vreemde. Zijn vader en moeder zijn net zo groot. Moeder Miss Ellie meet eveneens 1 meter 74, vader Louis is ook ongeveer die grootte.

Ook Tracy Gordon, de eigenaresse van Radcliffe, ziet een record voor Derrick in het verschiet. ,,Hij was altijd al groot. Hij was al groot bij zijn geboorte’’, vertrouwt ze de Britse krant Metro toe. ,,Ze stoppen pas met groeien als ze zo’n zeven jaar oud zijn, dus hij is er nog lang niet.’’ Ezels mogen wel eens eigenwijs zijn en soms een beetje nukkig, maar ondanks zijn imposante voorkomen heeft niemand iets van Derrick te duchten.

Grote vriendelijke reus

Volledig scherm
Derricks ouders Miss Ellie en Louis mogen er qua afmetingen ook zijn. © Radcliffe Donkey Sanctuary

,,Ze zijn erg sterk, maar hij is een grote vriendelijke reus en komt altijd aanzetten voor een aai over zijn kop’’, aldus verzorger Ross. ,,Er zit totaal geen kwaad in hem en hij heeft een heel rustig karakter.’’ Derrick slijt zijn dagen al spelend met andere ezels en loopt als een hondje achter mensen aan. Tracy: ,,Het is net een grote hond, hij volgt je voortdurend en wijkt niet van je zijde.’’

Volgens het Guinness Wereldrecordboek woont de huidige wereldkampioen in het Amerikaanse Texas en luistert naar de naam Romulus, weet lokale nieuwssite Lincolnshirelive. Ook dat ‘monster’ is een American Mammoth Jackstock-ezel. De Amerikaanse reus was negen toen hij, met zijn 1 meter 76 en een beetje, in 2013 werd uitgeroepen tot ’s werelds grootste ezel.

#biggest #donkey #in #the #world #nearly #delboy #mammoth #massive #radcliffedonkeysanctuary #american #mammoth #jackstock #donkey #awesome #animals #gentle #giant #awesome #nature #radcliffesdynamicderrick

12 Likes, 1 Comments - BonezBusta (@bonezbusta) on Instagram: "#biggest #donkey #in #the #world #nearly #delboy #mammoth #massive #radcliffedonkeysanctuary..."

Volledig scherm
Ter vergelijking: moeder Miss Ellie naast een aantal 'normale' soortgenoten. © Radcliffe Donkey Sanctuary
 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.