Volledig scherm
De kanten outfits. © Hologram City

Worden outfits van kant de nieuwe zomermode voor mannen?

Als het aan het Amerikaanse modemerk Hologram City ligt, kunnen mannen zich deze zomer met een gerust hart op straat vertonen in shorts en shirts van doorschijnend kant in mierzoete kleuren en zwart en wit. Op de website van het bedrijf worden de luchtige herensetjes aangeprezen voor  een paar tientjes per item, maar de vraag is of er inmiddels een run is ontstaan op de creaties. 

Op sociale media zijn de reacties op de kledingnoviteit van de in Los Angels gevestigde, internationaal actieve modeketen zeer divers. Mannen, zo blijkt uit de vele reacties op Twitter en Instagram, zitten vooralsnog niet echt te wachten op de outfits. Sommige vrouwen (en mannen) zien het helemaal zitten en zouden het liefste zo snel mogelijk heren in de opvallende broekjes en hemdjes spotten. Een negatieveling oordeelt: ,,Volstrekt ongeschikt om zondag mee naar de kerk te gaan.” Weer een ander slaat nu al de handen voor de ogen. ,,Nee, nee, nee en nog eens nee.”

Volgens Amerikaanse fashionsites gaat het om een slimme herintroductie van de kledinglijn Lace Me Up van Hologram City. De kanten setjes, en zelfs een ietwat hijgerige jumpsuit-variant, werden vorig jaar ook al eens gelanceerd, maar toen zouden de verkoopcijfers wat zijn tegengevallen. Voor wie kant te doorschijnend vindt, heeft de firma tegenwoordig ook flitsende zomer- en partyoutfits van een soort gaas met kleinere gaatjes. 

Het bedrijf is niet de eerste keten die kant in mannenkleding verwerkt. Het materiaal wordt al jaren gebruikt voor haute couture, bijvoorbeeld door modehuis Gucci. Voormalig One Direction-zanger Harry Styles droeg eerder dit jaar een kanten hemd van laatstgenoemd merk tijdens het MET Gala in New York. 

Volledig scherm
Harry Styles eerder dit jaar tijdens het Met Gala in New York. © Getty Images
  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.