Na zijn beëdiging als politiehond werd Eddie rondgereden door Pasco
Volledig scherm
Na zijn beëdiging als politiehond werd Eddie rondgereden door Pasco © Facebook/Pasco Police

Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.

De agenten zijn van plan Eddie de beste tijd van zijn korte leventje te geven
Volledig scherm
De agenten zijn van plan Eddie de beste tijd van zijn korte leventje te geven © Facebook/Pasco Police

Een telefoontje over de rondzwervende pup zette de hondenvanger van het plaatsje Pasco, in de staat Washington, op het spoor van Eddie. Het duurde bijna een maand voor ze hem te pakken hadden. ,,We dachten dat een auto hem geraakt had’’, zegt Carin Brown, die de hond wist te vangen. ,,We scheurden met hem naar de dierenarts, die helaas constateerde dat hij kanker heeft.’’ Eddies tumor is niet te opereren.

Het gezwel in de hondenkop drukt tegen zijn oog, waardoor de arme viervoeter aan een kant blind is. Als het meezit, heeft hij nog een jaar te leven. Met wat minder geluk misschien zes maanden. ,,Het is zo'n lieve hond, zo vriendelijk, zo goed opgevoed’’, zegt Brown, die vindt dat Eddie de beste zes maanden van zijn nog maar korte leventje verdient. ,,Hij kent alle commando's en is echt een schatje.’’ 

Bucket list

Natuurlijk was Eddies uitje niet compleet zonder een bezoek aan een donutshop
Volledig scherm
Natuurlijk was Eddies uitje niet compleet zonder een bezoek aan een donutshop © Facebook/Pasco Police

Op verzoek van Carin heeft vriendin Kristi Kesler zich opgeworpen als pleegmoeder van Eddie. Kristi heeft een bucketlist voor Eddie opgesteld om hem een onvergetelijke tijd te bezorgen. Een van de dingen op het ‘laatste-wensen-lijstje’ is om van het onfortuinlijke dier een echte politiehond te maken, zegt ze tegen CNN. ,,Ik dacht dat het leuk zou zijn om een foto van hem te maken bij een politieauto, maar dit had ik niet durven dromen.’’

In plaats van een ritje in een dienstauto kwam agente Julie Lee met een heus uniform voor Eddie op de proppen. Compleet met echte politie-emblemen. Eenmaal in zijn politiepakje gestoken, werd de kleine held zelfs officieel ingezworen als politiehond. ‘Boosdoeners aanhouden, drugs opsporen en mensen de gevangenis in krijgen’, staat er in Eddies taakomschrijving. 

‘Het is zo'n lieverd’

Eddie kreeg behalve zijn politieoutfit ook een mand met speeltjes en lekkers mee naar huis
Volledig scherm
Eddie kreeg behalve zijn politieoutfit ook een mand met speeltjes en lekkers mee naar huis © Facebook/Pasco Police

,,We geloven in het helpen van mensen’’, zegt agent Lee. ,,Ook als dat betekent dat we dieren in onze gemeenschap te hulp moeten schieten. Daarom vechten we als één familie aan de zijde van Eddie.’’ Op zijn eerste dag als beëdigd dienstblaffer werd hij rondgereden door Pasco. Naar goed Amerikaans voorbeeld mocht een bezoekje aan een donutshop niet ontbreken.

Behalve het uniform en de mierzoete snacks hadden de agenten ook nog een mand met speeltjes en andere verwennerijen voor Eddie. Ook ging de politiepet rond en werd er geld ingezameld om Eddies rekening bij de dierenarts te voldoen. ,,Het is zo’n lieverd, je kunt je niet voorstellen dat iemand hem heeft mishandeld en aan zijn lot heeft overgelaten’’, zegt agente Julie. ,,Hij is het waard.’’

Op Eddies lijstje staan nog veel meer bijzondere wensen en bewoners van Pasco hebben er al diverse aangekruist. Zo staan er foto's met de Kerstman op de planning en een duik in een zwembad gevuld met knuffeldieren. Pleegmoeder Kristi hoopt dat zich iemand meldt om haar troetelbeest een ritje in een zijspan te bezorgen. Agent Brown zegt dat ze wel iemand met een motorfiets kent. 

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.