Volledig scherm
Tijn lakt nagels in het Glazen Huis.

6-jarige ongeneeslijk zieke Tijn uit Hapert lakt nagels in het Glazen Huis: teller op 590.000 euro

BREDA - Een bijzonder moment. Treurig, maar toch ook mooi. De 6-jarige Tijn uit Hapert wil voor Serious Request nagels laten lakken. Zijn streefbedrag was 100 euro op te halen, donderdag om 14.00 uur stond de teller echter al op ruim 590.000 euro.

Tijn heeft kanker en is ongeneeslijk ziek. "Het is heel waarschijnlijk dat hij de volgende Serious Request niet haalt. En toch wil hij geld ophalen voor kinderen in de derde wereld die misschien niet eens 6 jaar mogen worden", zegt zijn vader Gerrit Kolsteren uit Hapert. Een verhaal dat je een brok in de keel bezorgt. Vinden ook de dj's, die Tijn in het Glazen Huis uitnodigen.

Kolsteren: "Hij heeft hersenstamkanker. We kwamen er achter doordat zijn motoriek veranderde, zijn ogenstand veranderde. Hij is soms wel blij, maar je ziet het dan niet. Het is heel moeilijk. We hebben vorige week het slechte nieuws gehad."

Tijn gaat dus in het Glazen Huis nagels lakken. "We kunnen hem niet beter maken. Maar we kunnen zijn leven wel tijdelijk nog wat leuker maken."

Bucket list
Tijn geniet van alle aandacht, zegt zijn vader. "Hij vindt het echt ontzettend leuk." Toegegeven, op televisie komen stond ook wel op zijn bucket list. "En dat is nu zeker goed gekomen", lacht hij.

Maar donderdag moeten ze weer terug naar het echte leven. Dan heeft Tijn een belangrijke afspraak in het ziekenhuis. "Dan moeten we beslissen: gaan we nabestralen of doen we nog een chemo? Dat is een keuze die wij als ouders moeten maken. Tijn heeft er ook wel zijn zegje in, maar wij hakken de knoop door. Dat is ontzettend zwaar, ja. Tussen kerst en oud en nieuw wordt hij dan behandeld. Tijdens de feestdagen ja. Tja."

Knop om
Hij lijkt er relatief nuchter onder. Kan snel schakelen. Toen hij en zijn vrouw vorige week te horen kregen dat ook de laatste levensreddende behandeling van Tijn niet aansloeg, hebben ze zeker gehuild. Maar de knop ging snel om. "Hij is 6 mogen worden. In Afrika zijn zoveel kinderen die zo oud niet worden. Daar wilde Tijn dan ook graag een actie voor voeren, dat zij wel langer mogen leven."

Vriendinnetje Sanne
Hij ging nagels lakken voor het goede doel, iets wat hij graag doet. "Hij deed het een keer met Sanne, een vriendinnetje. Verfde zijn eigen nagels roze." Frank en Domien adopteerden de actie en Tijn, die in het Glazen Huis nagels mocht lakken. Nu loopt half Breda rond met gekleurde nagels. "Het is compleet uit de hand gelopen, ongelooflijk." De teller staat op moment van schrijven op ruim 159.000 euro, maar het bedrag loopt in rap tempo op. "Ik moet telkens denken aan dat nummer van Paul de Leeuw, ‘Ik heb een steen verlegd’. Dat heeft Tijn echt gedaan. Hij heeft een steen verlegd."

Hier kunt u zelf ook doneren.

Volledig scherm
ANP
Volledig scherm
© Dana Ruijs
Volledig scherm
ANP Kippa
Volledig scherm
© Aline Eikelboom
Volledig scherm
Ook Hardwell doet mee aan de nagellak-challenge van Tijn

Kempen