Volledig scherm
Man in arm geschoten na poging tot beroving in Zundert. © Tom van der Put/Maric Media

Bankmol Lorenzo J. die tipte dat vrouw uit Bladel veel geld had, blijft in de cel

BREDA - De vermeende bankmol Lorenzo J. blijft in de cel. De rechtbank Limburg heeft woensdag besloten de voorlopige hechtenis van de 25-jarige man uit Breda te laten voortbestaan.

Justitie ziet Lorenzo J. als de tipgever van de overvallers die in juli in Venlo een Duitser van 155.000 euro beroofden. Die had hij net afgehaald bij de Rabobank. Ook een bejaarde vrouw uit Bladel is op 7 september in haar appartementje met grof geweld door de bende uit Breda overvallen. Ze had eerder een flinke som geld bij de Rabobank gehaald.  Ook zij  is slachtoffer geworden na een tip van 'foute' Rabobankmedewerkers

Mislukt

Een soortgelijke overval later in Zundert mislukte. Ook in die zaak zou J. aan de verdachten hebben doorgegeven dat iemand een groot geldbedrag contant zou afhalen bij de bank. De politie wist dit misdrijf te voorkomen en arresteerde vijf medeverdachten van Lorenzo J.

Ook deze mannen uit Breda en omgeving komen niet op vrije voeten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van deze strafzaak. Die wordt later dit jaar verwacht. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement