Belg uitgeleverd aan Nederland voor fatale schietpartij in Bladel in 2001

DEN BOSCH - De 35-jarige Belgische hoofdverdachte van een fatale schietpartij in 2001 in Bladel is maandag uitgeleverd aan Nederland. De Belg werd in november in zijn cel in de gevangenis in Hasselt al aangehouden voor de oude zaak en is sinds deze week voor verhoor in Nederland, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdagavond.

In zijn huis in Bladel werd op 22 augustus 2001 de 41-jarige Jan van Mosselveld doodgeschoten bij een uit de hand gelopen drugsruzie. Van Mosselveld verkocht hasj en wiet en vier jonge Belgen waren naar hem gekomen om voor een gebruikershoeveelheid drugs.

Vermoedelijk door gebruik van drugs reageerde Van Mosselveld agressief op de komst van de Belgische kopers. Hij dreigde met een mes. Een van de kopers trok een vuurwapen en schoot hem dood.

Een DNA-match zorgde voor een doorbraak in de oude zaak. Een bloedspoor leidde naar de inmiddels 35-jarige Belgische hoofdverdachte die vermoedelijk de fatale schoten loste. Ook de drie andere Belgen werden opgespoord en aangehouden maar zij zijn inmiddels op vrije voeten.

Naar verwachting komt de zaak in april voor het eerst voor de rechter.

Volledig scherm
© Erna Lammers