Volledig scherm
© Thinkstock

Bladel onderzoekt of statushouders antikraak kunnen wonen

BLADEL - Bladel zit met de handen in het haar als het gaat om de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning. De gemeente onderzoekt nu of nieuwkomers antikraak kunnen wonen. Ook wordt naar andere creatieve (tijdelijke) oplossingen gekeken.

In de tweede helft van dit jaar heeft Bladel nog geen asielzoeker met een verblijfsvergunning aan onderdak geholpen. Het is de provincie ook opgevallen dat de Kempengemeente niet voldoende presteert.

Zo kregen in de eerste zes maanden van dit jaar 10 asielzoekers, waarvan 9 uit de 'opdracht' van vorig jaar, een dak boven het hoofd. 'Den Bosch' heeft daarom Bladel gesommeerd de achterstand van de eerste zes maanden uiterlijk volgend jaar in te halen.

In 2016 moet de Kempengemeente in het totaal 51 asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten. Daar kwamen nog eens 9 statushouders uit 2015 bij.

Na het eerste halfjaar bleef de huisvesting van statushouders in Bladel in goede bedoelingen steken. Halverwege de tweede helft van het jaar is duidelijk dat het Bladel niet lukt dit jaar aan haar opdracht te voldoen en nog 50 statushouders te huisvesten.

Kempen