Volledig scherm
© Thinkstock

Bladelse krijgt na ontdekken fout toch starterslening

BLADEL - Een Bladelse vrouw is met een tikkeltje geluk aan een starterslening gekomen van de gemeente Berg en Dal. Hoewel ze die volgens de regels niet had moeten krijgen, strijkt de gemeente met de hand over het hart. 

Een van de voorwaarden is namelijk dat de vrouw minstens een jaar in de gemeente moet wonen en dat deed ze niet. 

De aanvraagster woont in Bladel bij haar ouders en heeft een baan gevonden aan het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Ze wil graag in de buurt van het ziekenhuis wonen. Ze had haar oog laten vallen op een appartement in Berg en Dal. Gezien de gestegen huizenprijzen kon ze dat alleen kopen als ze een starterslening krijgt.

Die ene

Ze zocht naar informatie over een starterslening op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Die meldt de voorwaarden voor een starterslening, behalve die ene dat je een jaar in de gemeente moet wonen.

Ze ontdekte de fout op de website pas toen ze al ver gevorderd was in het verkoopproces, zegt de gemeente. De Bladelse heeft de gemeente gevraagd of ze niet alsnog in aanmerking kan komen voor een starterslening. Daar zegt de gemeente dus ja op.

Aangepast

De gemeente heeft ook direct de SVn geïnformeerd over de fout, waarna de SVn-website nog dezelfde dag is aangepast. Andere voorwaarden voor een startersleeftijd zijn dat de aanvrager tussen de 23 en 35 jaar oud moet zijn en dat de woning niet meer dan 215.000 euro (kosten koper) mag kosten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement