Volledig scherm
Tom te Riele op archieffoto in het magazijn van T.O.M. in Bladel. © Irene Wouters/fotomeulenhof

Bladelse webwinkels TOM naar rechter om boete

BLADEL - Webshops-eigenaar T.O.M. in Bladel stapt naar de rechter om een boete van een half miljoen euro van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan te vechten.

De webwinkels zouden regels voor terugbetaling van klanten bij annulering van bestellingen hebben overtreden. De ACM maakte in september bekend dat het T.O.M. een boete van 500.000 euro had opgelegd. Het beroep dat het Bladelse bedrijf daartegen had ingesteld, is ongegrond verklaard. Het Bladelse bedrijf zet de strijd nu voort bij de rechtbank, verklaart directeur Tom te Riele.

Regels
Webshops van T.O.M. zouden verkeerd hebben gehandeld bij annulering van bestellingen voor bijvoorbeeld sportartikelen, fietsen en speelgoed. De regels schrijven voor dat de consument dan binnen veertien dagen zijn geld dient terug te krijgen. De webwinkels zouden bewust niet uit eigen beweging het geld hebben terugbetaald. Pas wanneer de klant aan de bel trok, zou in eerste instantie een waardebon zijn aangeboden. Als klanten aandrongen, kregen ze het geldbedrag terug.

T.O.M. stelde dat de ACM 'onzorgvuldig en onkundig' onderzoek heeft verricht. De ACM meent over voldoende bewijsmiddelen te beschikken voor de geconstateerde overtredingen.

Kempen