Volledig scherm
Aan de verpaupering rond café De Ster in Hoogeloon komt een eind door bouwplan Akkerstraat. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Bouwplan verlost Hoogeloon van verpaupering in centrum

HOOGELOON - Het uitgebrande café De Ster en de verpauperde recreatiewoningen erachter zijn menig inwoner van Hoogeloon een doorn in het oog. Bouwplan Akkerstraat brengt vanaf april uitkomst.

Met zijn dichtgetimmerde ramen is het eind 2014 uitgebrande café De Ster bepaald geen visitekaartje voor Hoogeloon.

Verpauperde woningen
Hetzelfde kan gezegd worden van de twaalf sterk verpauperde recreatiewoningen erachter. Oude gordijnen verhullen wat er binnen gebeurt, maar slingerende vuilniszakken, een kapotte ruit en de erbarmelijke staat van deuren en kozijnen beloven weinig goeds.

Omwonenden zijn er niet rouwig om dat de gemeente per 1 april eigenaar wordt van het perceel. Het leegstaande café en de recreatiewoningen in het centrum gaan plat en maken plaats voor plan Akkerstraat met veertig tot vijftig woningen. „We zijn het met zijn allen goed zat", zegt een buurtbewoonster. „Je durft de deur niet meer open te doen."

Overlast
Ze ervaren overlast van enkele bewoners van de recreatiewoningen. Drugsgerelateerd, volgens hen. De politie staat bijna elke dag voor de deur. „Ik heb ze ook wel eens gebeld als iemand met een delirium op straat lag", zegt een omwonende.

Volgens de politie hebben de regelmatige bezoeken van de wijkagent niets met drugsoverlast te maken. „Er wonen enkele sociaal zwakkere mensen en de wijkagent houdt daar gewoon een beetje een vinger aan de pols om overlast te beperken."

Per 1 april moeten de huisjes leeg zijn. Menig inwoner van Hoogeloon is aan het aftellen. De start van de woningbouw is gepland voor begin 2018.

Kempen