Burgemeester Maas van Bladel: 'Moet een grote klap zijn om zo een familielid te verliezen'

VideoBLADEL - ,,Het moet een hele grote klap zijn om zo een familielid te verliezen", zei burgemeester Peter Maas, nadat er vannacht een bejaard echtpaar om het leven kwam door een caravanbrand op camping De Achterste Hoef in Bladel.

Maas sprak zondagmiddag met de campinggasten en ooggetuigen. ,,Het was een ingetogen bijeenkomst, waar mensen hun gevoelens hebben kunnen uitspreken", vertelde de burgemeester van Bladel na afloop. Ook de politie en slachtofferhulp waren aanwezig bij dat samenzijn. ,,De familie van de slachtoffers werd 's nachts direct op de hoogte gesteld. Het moet een hele grote klap zijn om zo een familielid te verliezen. Mijn medeleven gaat naar hun uit."

,,Het gaat niet om een misdrijf, wel wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht van de brand", zei een woordvoerder van de politie. ,,Forensisch-technische experts moeten in beeld gaan brengen hoe de caravan vlam heeft kunnen vatten."

De man (77) en vrouw (70) die om het leven kwamen, woonden in Apeldoorn. Zij kwamen al jaren op de camping. ,,De impact is erg groot. Mensen zijn enorm onder de indruk van wat hier vannacht gebeurd is. Het is hier een grote familie", vertelde campingeigenaar Hendrik Garvelink. ,,Er zijn nu mensen naar huis gegaan, puur omdat ze een nachtje niet in hun caravan wilden slapen. Die komen ongetwijfeld terug om met de groep samen, het hele veld, de zaak te kunnen verwerken."

Volledig scherm
De politie onderzoekt de brand in Bladel waarbij een bejaard echtpaar om het leven kwam. © Bert Jansen