Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

Dode Bredase crimineel blijkt een van de daders van overval op bejaarde vrouw Bladel

BLADEL/BREDA - Een van de twee daders die in september vorig jaar een oude vrouw overvielen in haar woning in Bladel, is de crimineel die op 9 januari dood werd gevonden in een flat in Breda. Dat zegt de politie.

De politie kwam dankzij de eerdere link die zij vonden met medewerkers van de Rabobank en sporenonderzoek in Breda en Bladel tot de conclusie dat de man betrokken was bij de overval. De politie was hem al voor zijn gewelddadige dood op het spoor. 

De dood van de 25-jarige man is nog niet opgelost. Hij werd op 9 januari dood gevonden in een woning aan de Roeselarestraat. De politie geeft ook aan dat de twee zaken, in Bladel en Breda, los van elkaar staan en afzonderlijk van elkaar worden onderzocht. De andere dader van de brute overval wordt nog steeds gezocht. Het vermoeden bestaat dat ook hij in de regio Breda moet worden gezocht.

De politie houdt er onder meer sterk rekening mee dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen die vorig jaar werden gepleegd in Roosendaal, Venlo en Zundert. De daders zouden verder mogelijke voorverkenningen hebben gedaan en gebruik hebben gemaakt van een Jumbo-tas.

Bij de overval in Bladel brak het tweetal ergens in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 september 2017 de deur open van het wooncomplex dat vastzit aan verzorgingstehuis RSZK Kempenland aan de Bladelse Rondweg. Daarna forceren ze op de eerste verdieping de voordeur van de vrouw. Ze wordt flink mishandeld. Haar verwondingen worden dagen later getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Rond acht uur 's morgens - mogelijk uren na de overval - vindt een kennis haar. Buren hadden niets gehoord. De vrouw ligt dagen in het ziekenhuis met flink hoofdletsel.

Op 30 januari wordt in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de overval in Bladel. De politie hoopt op veel tips.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement