Volledig scherm
De zussen Van Gisbergen uit Hooge Mierde bij hun bankjes.

Drie leden gezin Van Gisbergen uit Hooge Mierde ouder dan 100 jaar, bankjes geschonken (video)

HOOGE MIERDE - Drika (102) en Trui (100) van Gisbergen uit Hooge Mierde namen zaterdag de drie eeuwbankjes in gebruik die ze van de gemeente Reusel-De Mierden geschonken kregen. Joan (overleden in 2014), Drika en Trui zijn alle drie kinderen van Franske en Coba van Gisbergen. Hun ouders werden 88 en 92 jaar, maar zelf overtreffen ze hen nog ver in ouderdom.

"Het schijnt dat er in Hooge Mierde ooit één persoon meer honderd jaar werd," zegt Trui. "Maar dat is al een tijdje geleden, nog van voor mijn tijd."

De drie eeuw-bankjes die nu bij de Corneliuskapel aan de Kuilenrode staan, zijn de enige eeuwbankjes in Hooge Mierde. "Dat ze allen toebehoren aan drie uit één gezin is opmerkelijk", zegt Ad van Gestel, een van de zonen van Drika. "Ik had mijn bankje al een keer vanuit een autoraam gezien toen we langs reden," legt Trui uit. Zij is de laatste van de drie die de eeuw vol maakte. Broer Joan en zus Drika tikten ook de 102 nog aan. "Dat ik er nu op plaats mag nemen, is wel heel bijzonder," vervolgt ze. "En dan ook nog bij zo'n schoon kapelleke. Hier kan elke dag wel iemand op gaan zitten om uit te rusten."


Drika bekijkt het wat rustiger, maar ze volgt nog alles wat er om haar heen gebeurt. "Ik heb een goed leven gehad," zegt ze. "En er wordt nog steeds goed voor me gezorgd."

Drie leden gezin Van Grisbergen meer dan 100 jaar.

Kempen