Volledig scherm
© Thinkstock

Drie visies op indeling mfa Hapert

BLADEL - Hoe moet de nieuwe multifunctionele accommodatie in Hapert ingedeeld worden, zodat die naadloos verweven is met het dorp? Drie stedenbouwkundige bureaus presenteerden maandag hun visie aan de Bladelse politiek.

De pastorietuin als hart, een foyer als stekkerdoos of een 'Hapert app' die elke dag opnieuw berekent hoe het gebouw het handigst gebruikt kan worden? Dat zijn kort samengevat de visies van de drie bureaus.

Bureau NieuwBlauw uit Zaltbommel gaf de pastorietuin een centrale plek binnen de mfa. Een ontmoetingsstraat, geen grote bouwmassa of parkeerterreinen en hagen en lage muurtjes waren andere elementen uit hun visie.

Tarra en Verkuylen uit Den Bosch zien een foyer als middelpunt. Aan die foyer worden de andere functies van de mfa als het ware gestekkerd. Dat zorgt ervoor dat het gebouw compact blijft, wat ruimte laat voor een krans van groen om het gebouw heen.

Bureau LOS stadomland kwam met het vooruitstrevende idee van een gebouw waarvan het meest optimale gebruik iedere dag opnieuw berekend wordt. Met behulp van een Hapert app weet het gebouw welke mensen er komen en welke ruimte groot genoeg is om die te herbergen. Die app zou het gemakkelijker maken het gebouw flexibel te beheren.

Het college komt met een voorstel voor één van de drie visies. Dat wordt 29 november in de commissie besproken en 15 december in de gemeenteraad.

Kempen