Volledig scherm
© Thinkstock

Extra meevaller kan ozb-verhoging Bladel beperken

BLADEL - 523 vakantiehuisjes op Het Vennenbos dreigden Bladelnaren met een extra verhoging van de ozb op te zadelen. Door een extra meevaller vanuit het Rijk is dat wat het college betreft nu van de baan.

Door onverwachte extra inkomsten vanuit het Rijk hoeft de onroerendezaakbelasting (ozb) in Bladel niet verder verhoogd te worden dan een inflatiecorrectie van 0,85 procent. Dat stelt het college van B en W aan de gemeenteraad voor. De extra meevaller loopt voor Bladel op naar 560.000 euro in 2020.

In de begroting, die op 10 november in de raad behandeld wordt, is nog sprake van een extra verhoging van de ozb met 1,93 procent, bovenop die inflatiecorrectie. Die achtte het college toen nog nodig, omdat 523 recreatiewoningen op vakantiepark Het Vennenbos in Hapert na een uitspraak van de Hoge Raad als woningen moeten worden beoordeeld. Voorheen werden die vakantiehuisjes als niet-woning aangeslagen tegen een hoger tarief. De ozb-opbrengst zou hierdoor voor de gemeente Bladel 75.000 euro lager uitvallen. De extra verhoging van 1,93 procent moest dat compenseren.

Kempen