Volledig scherm
De 6-jarige Tijn Kolsteren uit Hapert overleed afgelopen vrijdag. © ANP Kippa

Facebookoproep standbeeld Tijn massaal gedeeld

HAPERT - De Facebookpost van Alex van Luijn uit Beverwijk waarin hij oproept dat de overleden Tijn Kolsteren (6) uit Hapert een standbeeld verdiend wordt massaal gedeeld. Inmiddels staat de teller op meer dan 1400 keer.

Van Luijn wil met zijn oproep op Facebook proberen een standbeeld voor Tijn te realiseren in zijn woonplaats Hapert. ,,De jeugd heeft de toekomst, helaas is dit niet weggelegd voor deze kleine held. Maar hij heeft wel geholpen aan een toekomst voor anderen", schrijft Van Luijn bij zijn oproep.

Hersenstamkanker
Tijn overleed vrijdag 7 juli aan de gevolgen van hersenstamkanker. Tijdens Serious Request  kreeg Tijn landelijke bekendheid toen hij geld ging inzamelen voor het Rode Kruis door nagels te gaan lakken. Tijn weet ruim 2.5 miljoen euro bij elkaar te verzamelen. Na Serious Request gaat de actie door: dit keer voor de Stichting Semmy, gericht op een betere behandeling van kinderen die net als Tijn aan hersenstamkanker lijden. En met succes. Donderdag kreeg Tijn het nog voor elkaar om 1 miljoen euro op te halen.

Kempen