Volledig scherm
Gemeenschapshuis Den Herd in Bladel. © Kees Martens

Fel debat over locatie Den Herd in raad Bladel

BLADEL - Gemeenschapshuis Den Herd wordt niet verplaatst naar de Markt in Bladel, maar gerenoveerd op de huidige locatie aan het Emmaplein.

De discussie daarover in de gemeenteraad was donderdag bij vlagen fel. Rob van Deursen verweet het bestuur van Den Herd gebrek aan ambitie en visie. Ook vroeg hij zich af of wethouder Joan Veldhuizen niet buiten haar boekje was gegaan. Zij verweerde zich door erop te wijzen dat ze door de raad met een duidelijke opdracht op pad was gestuurd.

Volgens de wethouder was hier geen sprake geweest van een burgerinitiatief, 'al is die sympathieke naam wel gekozen'. "Dit is een politiek standpunt van twee oppositiepartijen dat wordt uitgedragen door iemand die zich daar om wat voor reden dan ook voor leent", verwees ze naar inspreker Stefan Veroude. Hij presenteerde drie weken geleden in de commissievergadering een plan om Den Herd te verplaatsen naar leegstaande ruimten in het gemeentehuis en een aanbouw.

Davy Jansen (BT) ageerde in krachtige bewoordingen tegen die aantijging. "Zoals de wethouder hier een burgerinitiatief wegzet vind ik dieptriest. Ongepast. Er is geen sprake geweest van politieke druk op het burgerinitiatief."

Kempen