Volledig scherm
Start van fietsvierdaagse in Bladel. © FotoMeulenhof

Fietsvierdaagse Bladel: ‘Op deze manier ontdek je de mooiste plekjes’

BLADEL - Met iets minder deelnemers is Stichting Wielerevenementen Bladel, tevreden. ,,We hebben ruim 250 deelnemers.”

De zussen Hanegraaf – beter gezegd twee zussen en vier schoonzussen – drinken nog een kopje koffie, op het terras van café-zaal Ambiani. Dadelijk starten ze met de Bladelse Fietsvierdaagse. Voor hen is het fietsen van een vierdaagse een jaarlijkse traditie, waarvoor ze dit jaar de Kempen hebben uitgekozen.

,,Het is altijd even plannen om te kijken wanneer we alle zes kunnen. Natuurlijk moet de omgeving ook aantrekkelijk zijn en dan boeken we. Voor ons is het echt vier dagen vakantie”, lacht de gangmaakster van het stel. Ze hebben ingeschreven voor de 35 kilometer. ,,We logeren in een bed and breakfast in Reusel. Dus we moeten er elke dag nog tien kilometer bijtellen.” Ook de warmte is een reden om het rustig aan te doen voor het zestal, allen afkomstig uit de omgeving Nuland/Vinkel. Gezelligheid staat voorop. ,,We missen hier wel een muziekje bij de start. In Schoorl speelde een draaiorgel. Dat gaf wel sfeer.” Maar dat mag de pret niet drukken. De blauwe petjes gaan op en daar vertrekken ze voor de eerste dag.

Combinatie

Ook voor Gerard en Lonie Nagelkerke uit het Zeeuwse Heinkenszand is het de eerste deelname aan de Bladelse Fietsvierdaagse. ,,We stonden dit voorjaar op een camping in Vessem en ontdekten hoe mooi het hier is. Toen zagen we deze vierdaagse en zo ontdek je de mooiste plekjes”, zegt Lonie. Nu staat de caravan op De Ganzenhof in Bladel.

Ze willen voor de grootste warmte binnen zijn. Gerard heeft daar ook nog een andere reden voor: ,,’s Morgens zelf fietsen en ’s middag de Tour kijken. Een perfecte combinatie.”

De mindere interesse dit jaar wijdt organisator Jan Evers, die verder tevreden is, aan het warme weer. ,,Fietsers kunnen vanaf dag twee eerder starten.”