Geen bijdrage voor zwembad de Smagtenbocht in Bladel

BLADEL - De ontwikkeling van plan Egyptische Poort in Bladel is een stap verder. Het onderwerp riep als vanouds in de raad een kluwen van meningen op. Zorgen waren er vooral over zwembad de Smagtenbocht.

De gemeente Bladel gaat niet minstens 350.000 euro bijdragen aan het achterstallig onderhoud van het zwembad, dat in het plangebied van Egyptische Poort ligt. Het bad is in particuliere handen, subsidiëring zou een precedent kunnen scheppen, gaf wethouder Wim van der Linden aan bij de bespreking van het plan.

Daarmee is geenszins gezegd dat het zwembad dicht gaat, benadrukte hij. "Over sluiting van het bad gaan college of raad niet. Maar de eigenaren zouden een afweging kunnen maken of de ontwikkeling van Egyptische Poort kansen oplevert. Met een frisse blik kijken naar de mogelijkheden die uit de bus komen."

En volgens Van der Linden is in de koopovereenkomst destijds uitgewerkt dat openhouden van het bad een verplichting van de eigenaren is.

Het college kreeg van de Bladelse gemeenteraad de opdracht om een voorselectie van stedenbouwkundige bureaus te maken. Die mogen hun visie op de ontwikkeling van het plangebied presenteren. Daarmee is het plan, al jaren een hoofdpijndossier voor de Bladelse politiek, weer vlot getrokken.

Kempen