Volledig scherm
Anne-Marie van de Pas (links) en Hilde Mollen van fanfare Wilhelmina. © FotoMeulenhof

Hoogeloonse fanfare Wilhelmina strikt speciale gast voor jubileum

HOOGELOON - Dankzij haar connecties is fanfare Wilhelmina er in geslaagd om in het kader van haar 110-jarige bestaan de Belgische zanger/entertainer Raymond van het Groenewoud te strikken. Samen met de fanfare verzorgt hij op zaterdag 28 oktober een jubileumconcert in gemeenschapshuis D'n Anloôp.

,,Wie is dat, Raymond van het Groenwoud?" De jongere leden van fanfare Wilhelmina in Hoogeloon kunnen hem niet direct plaatsen. Als bestuurslid Anne-Marie van de Pas dan uitlegt dat hij de zanger is van Vlaanderen boven, Liefde voor muziek en Je veux de l'amour, valt de 'frank'. ,,We proberen als fanfare jaarlijks een concert te organiseren met een bepaald thema. Vanwege het 110-jarige bestaan mocht het dit jaar iets meer zijn en kwamen we uit bij Raymond van het Groenewoud. Hij is een persoonlijkheid in de muziekwereld, heeft gevatte teksten en kan een stukje entertainen", zo zegt Van de Pas.

Antwoord

Op de vraag hoe ze hem hebben kunnen vastleggen komt het antwoord van Hilde Mollen die ook de organisatiekar trekt. ,,We hebben Raymond van twee kanten benaderd. Ik heb mijn neef Bertus Borgers ingeschakeld, die veel optredens met hem heeft gedaan, en daarnaast is ook onze dirigent Jan van Hove een goede kennis van Raymond. Alhoewel hij buiten België geen optredens meer doet, is hij nu wel overstag gegaan en daar zijn we best trots op. Het thema laat zich raden: Liefde voor muziek."

Het concert bestaat uit twee delen. Eerst treden het blaasorkest en de percussiegroep van de fanfare op, zowel afzonderlijk als samen. Daarna staat Raymond van het Groenewoud met zijn liedjes centraal, ondersteund door het blaasorkest van de fanfare. Mollen: ,,Tijdens de eerste repetitie hebben we al veel gelachen, hij maakt er meteen een feestje van en hij voelt zich prima thuis in de Kempen. Ik kijk nu al uit naar de generale repetitie."

Van de Pas: ,,Het wordt een echt Belgische avond, want voor de presentatie hebben we ook een zuiderbuur in de persoon van Bart Michiels. Met Belgische bieren en kaasplankjes scheppen we een Vlaamse ambiance met een bourgondisch sausje. De kaartverkoop voor vijfhonderd plaatsen begint inmiddels te lopen. We verwachten zeker ook concertbezoekers uit de grensstreek."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen