Volledig scherm
Gemeenschapshuis Den Herd in Bladel. © Kees Martens

Inspreker schudt discussie over plannen Den Herd flink op

BLADEL - Inspreker Stefan Veroude kaartte in de commissie Inwoners een nieuw plan voor verplaatsing van cultureel centrum Den Herd in Bladel aan. Daarmee bepaalde hij de verdere discussie.

"Ik strijd voor de heroverweging", zegt Veroude, een dag nadat hij dinsdag als inwoner insprak in de Bladelse commissie Inwoners. "Ik wil dat deze oplossing wordt onderzocht." Namens Burgerinitiatief leefbaar Bladel droeg Veroude een plan aan om Den Herd tóch naar de Markt in Bladel te verplaatsen. Het cultureel centrum zou ondergebracht kunnen worden in het deels leegstaande gemeentehuis en in een uitbouw op parkeerplaatsen rechts ervan. "Er zijn amper nadelen te verzinnen", zegt Veroude.

De coalitie liet zich niet overtuigen. "Dit plan doet geen recht aan de afwegingen uit het verleden", zei Hugo Maas (PRO5). Oppositiefracties Bladel Transparant (BT) en Bladels Belang, waren wél geïnteresseerd. Die fracties willen dat het college het nieuwe plan voorlegt aan het bestuur van Den Herd. "Dit is de moeite waard om te bestuderen", zei Davy Jansen (BT). "De coalitiepartijen stelden zich in deze discussie te star op", meent Veroude beslist. Bij de volgende raadsvergadering zal blijken hoe de vlag er bij hangt.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen