Volledig scherm
Arjan, Tim en Paul van de folkband LQR. © Bert Jansen

Jarige folkband LQR laat niets aan het toeval over

BLADEL - Arjan Bogaerts grabbelt in zijn rugzak. Een ogenblik later tovert hij er een stel bierglazen, viltjes, consumptiemunten en een flesje bier uit. Met sierlijke letters prijkt overal 'LQR' op, zoals de jubilerende folkband heet. Tien jaar bestaan ze. Reden voor een feestje dus, waarbij niets aan het toeval overgelaten wordt.

Bloedserieus noemt Paul van den Boomen zichzelf een 'hele luie bassist', wat mandolinespeler Tim Maas (34) tranen in de ogen bezorgt, van het lachen. De arm van de Bladelnaar gaat dwars over de tafel heen. Hop, Maas geeft de 47-jarige Eerselnaar een ferme boks. Zij zijn slechts bandleden van LQR (uitspraak: 'Liquor'), vinden ze, en ze wijzen gezamenlijk naar Bogaerts (44).

Hij is de aanjager van de band LQR en is initiatiefnemer van het 10 Pinter Festival, vernoemd naar hun vorig jaar verschenen album. Die cd presenteerde de zeskoppige band begin vorig jaar in De Baron in Bladel, waar dit interview zich eveneens afspeelt.

,,Als we door het succes van de band een dag minder hoeven te werken, zou dat niet verkeerd zijn", voegt Bogaerts daar met een grijns op zijn gezicht aan toe.

Zaterdag 14 januari om 19.00 uur staat het festival op de agenda. Behalve LQR treden in café De Baron ook The Hillbilly Moonshiners (bluegrass), Daisy Chain (americana) en The Royal Spuds (folk/punk) op. Adres: Marktstraat 14 in Bladel. Toegang is gratis.

Lees het volledige artikel dinsdag 10 januari in het ED of in de digitale krant.

Kempen