Volledig scherm
Ton Goossens

Jubilerend KBO Bladel biedt gemeenschap mozaïekbank aan

BLADEL - Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van KBO Bladel, biedt de seniorenvereniging de Bladelse gemeenschap een mozaïekbank aan. Dat gebeurt zondag 30 oktober om 14.00 uur op het Burgemeester van Houdtplein, waar de bank eveneens komt te staan.

Voorzitter Ton Goossens overhandigt de bank aan locoburgemeester Wim van der Linden, die de honneurs van de zieke burgemeester Boy Swachten waarneemt. Karin van den Boomen ontwierp de bank. 17 vrijwilligers van KBO Bladel zetten dat ontwerp om in de mozaïekbank, waar zij ruim 14 weken aan werkten.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen