Volledig scherm
© stock.xchng

Kamperen met heel het dorp in Casteren

CASTEREN - Met de wc-rol in de hand de wei door. Drie dagen op elkaars lip in de buitenlucht. Insecten, barbecueën, tot je knieën in de blubber als het weer tegenzit. Van 23 tot en met 25 juni kan iedereen die verbonden is met Casteren zijn of haar dorpsgenoten tot het uiterste leren kennen tijdens het campingavontuur 'Hul Caastere kampeert'.

Mensen met een link met Casteren kunnen zich tot 1 februari aanmelden.

„Ik wil met het campingidee de saamhorigheid in het dorp vergroten", licht initiatiefnemer Bart van Esch (47) toe. Hij kwam op het idee toen hij twee jaar geleden tijdens de Paardentrek in de wei stond. „Ik dacht: leuk, dat zouden we met het dorp eens moeten doen."

3 - 400 deelnemers
Van de pakweg duizend inwoners hoopt de bedenker van 'Hul Caastere kampeert' op zo'n drie- tot vierhonderd deelnemers. Ook oud-inwoners, leden van een Casterse vereniging of mensen die een relatie hebben met iemand uit het dorp zijn welkom. Ze kunnen zich tot 1 februari aanmelden via de website of op maandag 16 januari van 19.00 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis Den Aord. Deelname kost 15 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen tot 15 jaar.

Kempen