Volledig scherm
HAPERT - Afscheid Burgemeester Boy Swachten © Jean Pierre Reijnen

Laatste saluut aan burgemeester Boy Swachten van Bladel

BLADEL - Honderden inwoners van de gemeente Bladel brachten vrijdagavond in Den Tref in Hapert een laatste saluut aan hun overleden burgemeester Boy Swachten. 

Een gelegenheidsorkest met leden van de muziekverenigingen speelde stukken, die Swachten zelf nog had uitgekozen. Sprekers haalden warme herinneringen op aan een gedreven, toegankelijk én eigenzinnig mens. „Zijn sjoes (pilsje met een scheutje oud bruin) bleef hij drinken", memoreerde waarnemend burgemeester Peter Maas aan een mediastormpje in een glas water waar Swachten in 2011 het middelpunt van was. Gelach steeg op uit de zaal bij de herinnering. 

Humor

Swachtens humor en levenslust waren te zien op foto's, met steevast een lachende burgemeester. Bij werkzaamheden op 'zijn' Kempisch Bedrijvenpark, op bankjes met 100-jarigen, bij de sleuteloverdrachten met carnaval. De laatste foto was - in al zijn vrolijkheid - de meest schrijnende. Gemaakt vorig jaar september tijdens de Boerenmert in Hapert, zijn laatste openbare optreden. Boy Swachten in een oldtimer met een gulle lach, zijn arm uit het raampje, vrolijk wuivend. Dag burgemeester.

Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Kempen