Volledig scherm
© Bert Jansen

Lange rij vrachtwagens op A67 bij Hapert door nieuwe tolheffing; trucks weggesleept (video)

HAPERT - Vrachtwagens die vrijdagavond stilstonden op de rechterrijstrook van de A67 bij Hapert werden een voor een weg getakeld. Dat gebeurde door twee takelwagens.

Zo'n 50 vrachtwagens stonden in een lange rij stil voor de grens met België. Dit leverde oponthoud op en daarom werden ze een voor een weggehaald.

Vrijdag is België gestart met tolheffing voor vrachtwagens zwaarder dan 3.5 ton. Ze moeten tussen de 7,4 en 29,2 cent per kilometer tolweg afrekenen. De trucks moeten voorzien zijn van een speciaal kastje wat de gereden kilometers in België registreert. Omdat veel chauffeurs nog geen kastje hebben, kunnen ze de grens niet over.

Veel chauffeurs verlaten hun vrachtwagen om lopend een kastje te gaan halen. Dat duurt zo lang dat de vrachtwagens weg moeten worden gesleept.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Een lange rij vrachtwagens op de rechterrijstrook van de A67 bij Hapert zorgt voor vertraging. Daarom worden ze weggesleept.
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen