Volledig scherm
© Lars Smook

Man uit Bladel krijgt 6 maanden cel voor hennepteelt na gokschulden

DEN BOSCH - Een inwoner van Bladel moet volgens het OM zes maanden cel krijgen omdat in zijn vorige woning in Breugel twee verdiepingen waren ingericht als een kwekerij voor zo'n 550 hennepplanten.

Gedwongen door gokschulden zegt Najim B. (38) het huis te hebben gehuurd in opdracht van twee 'jongens'. Een halfjaar gebeurde er niks om een goede reputatie in de buurt op te bouwen, maar vanaf januari 2014 mocht hij niet meer boven komen. In mei kwam alles aan het licht omdat iemand de voordeur had opengebroken en de politie een kijkje nam.

Jongens
Officier Jorick Schreurs zag nergens bewijs dat die twee echt bestonden. Anderzijds hoorde hij er erg van op toen bleek dat de man in 2010 ook al eens was betrapt met een kwekerij, in opdracht van dezelfde 'jongens'. Aangezien de man zijn gokverslaving nog niet te boven was, zag Schreurs het makkelijk gebeuren dat hij voor een derde keer in de fout ging. Twee maanden van zijn eis wilde hij dan ook voorwaardelijk zien. Ook eist hij een ton hennepwinst terug.

Onderzoek
Advocaat René van den Boom wees er op dat het onderzoek pas een halfjaar na de inval begon en dat het aan de politie is om te bewijzen of de opdrachtgevers al dan niet bestaan.

Kempen