Meerdere daders overvallen woning in Bladel; bewoonster (78) met zwaar hoofdletsel in ziekenhuis

UPDATE en VIDEOBLADEL - Bij een vermoedelijke woningoverval in een aanleunwoning van Wooninc aan de Rondweg in Bladel is donderdagochtend een 78-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Ze heeft onder meer zwaar hoofdletsel. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was op dat moment aanspreekbaar.

Volledig scherm
© Bert Jansen

De politie gaat vooralsnog uit van zeker twee daders. Die hebben ingebroken in het wooncomplex en daarna ook de voordeur van de woning van het slachtoffer opengebroken. In haar huis is zij vervolgens zwaar mishandeld. Ogenschijnlijk hebben de daders niets uit de woning meegenomen, meldt een politiewoordvoerder. Het tijdstip van de overval is nog niet precies bekend. De politie werd rond acht uur 's morgens door een bekende van de Bladelse bejaarde gewaarschuwd.

Team Grootschalige Opsporing

De politie heeft in de loop van donderdag een Team Grootschalige Opsporing opgetuigd, zoals gebruikelijk bij ernstige zaken. Dat betekent dat zo'n twintig rechercheurs met ieder hun eigen expertise onderzoeken wat er precies is voorgevallen in de woning. 

De omgeving was donderdag een tijd ruim afgezet voor forensisch onderzoek. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Meerdere forensisch rechercheurs en een speurhond zochten naar sporen. Vanuit een politiehelikopter zijn overzichtsfoto's gemaakt. 

De aanleunwoningen liggen aan het verzorgingstehuis RSZK Kempenland.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen