Meerdere daders overvallen woning in Bladel; bewoonster (78) met zwaar hoofdletsel in ziekenhuis

UPDATE en VIDEOBLADEL - Bij een vermoedelijke woningoverval in een aanleunwoning van Wooninc aan de Rondweg in Bladel is donderdagochtend een 78-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Ze heeft onder meer zwaar hoofdletsel. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was op dat moment aanspreekbaar.

Volledig scherm
© Bert Jansen

De politie gaat vooralsnog uit van zeker twee daders. Die hebben ingebroken in het wooncomplex en daarna ook de voordeur van de woning van het slachtoffer opengebroken. In haar huis is zij vervolgens zwaar mishandeld. Ogenschijnlijk hebben de daders niets uit de woning meegenomen, meldt een politiewoordvoerder. Het tijdstip van de overval is nog niet precies bekend. De politie werd rond acht uur 's morgens door een bekende van de Bladelse bejaarde gewaarschuwd.

Team Grootschalige Opsporing

De politie heeft in de loop van donderdag een Team Grootschalige Opsporing opgetuigd, zoals gebruikelijk bij ernstige zaken. Dat betekent dat zo'n twintig rechercheurs met ieder hun eigen expertise onderzoeken wat er precies is voorgevallen in de woning. 

De omgeving was donderdag een tijd ruim afgezet voor forensisch onderzoek. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Meerdere forensisch rechercheurs en een speurhond zochten naar sporen. Vanuit een politiehelikopter zijn overzichtsfoto's gemaakt. 

De aanleunwoningen liggen aan het verzorgingstehuis RSZK Kempenland.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen